↑ Επιστροφή σε 2017-2018

25η ΜΑΡΤΙΟΥ

25η Μαρτίου

Την Παρασκευή 23-3-2018, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Τυμπακίου, πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός της Εθνικής μας Εορτής. Μαζί με την εθνική επέτειο γιορτάσαμε και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Μέσα από τις αφηγήσεις, θυμηθήκαμε τα ανδραγαθήματα των προγόνων μας που οδήγησαν στη δημιουργία του Νέου Ελληνικού Κράτους. Ο όρκος των Φιλικών, τα λόγια-παρακαταθήκη του Κολοκοτρώνη, η περιγραφή των «Ελεύθερων Πολιορκημένων», τα τραγούδια της χορωδίας και το θεατρικό δρώμενο, μάς μύησαν στο πνεύμα της επετείου.

Τη γιορτή μας λάμπρυναν με την παρουσία τους οι αγαπημένοι μας συμμαθητές από το Ειδικό Σχολείο Τυμπακίου, οι οποίοι στο τέλος, με τη συνοδεία των καθηγητών τους, τραγούδησαν επετειακά τραγούδια.

Την επιμέλεια της χορωδίας είχαν ο κ. Γιάννης Ατέσογλου και ο κ. Νίκος Μαρακοχιμελάκης. Το θεατρικό προετοίμασαν η κ. Βάλια Πιπεράκη και η κ. Ειρήνη Σταματάκη. Τις πρόβες των ποιημάτων ανέλαβε η κ. Στεφανία Κουρτέση, ενώ την επιμέλεια της γιορτής είχε ο κ. Φώτης Παπαδόπουλος.

Δύο μέρες μετά, ανήμερα της Εθνικής μας Εορτής, μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στη μαθητική παρέλαση της Δημοτικής Κοινότητας Τυμπακίου.

Θερμά συγχαρητήρια στους πρωταγωνιστές, τους μαθητές που υλοποίησαν τη γιορτή.