↑ Επιστροφή σε 2022 – 2023

Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

Την Πέμπτη 18.05.2023 επισκέφθηκαν το σχολείο μας οι εικοσιένα μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυμπακίου συνοδευόμενες/οι από τους εκπαιδευτικούς τους κυρία Θεοφάνη Μαρακομιχελάκη, κυρία Δήμητρα Γερακούδη και τον κύριο Γεώργιο Κυρόπουλο. Την είκοσι τετραμελή αποστολή του 2ου Δημοτικού υποδέχτηκε ο διευθυντής, οι φιλόλογοι κυρίες Κατερίνα Σκλαβενίτου και Παρασκευή Δημητρίου, καθώς και η σχολική νοσηλεύτρια κυρία Στέλλα Βαργιακάκη.

Οι επισκέπτες μαθήτριες και μαθητές πρόκειται να εγγραφούν, με τη λήξη του διδακτικού έτους 2022- 2023, στο Γυμνάσιο Τυμπακίου. Η επίσκεψή τους έλαβε χώρα στο πλαίσιο της Δράσης για την ομαλή μετάβασή τους στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σε «στρογγυλό τραπέζι», ο διευθυντής του γυμνασίου, ενημέρωσε τους επισκέπτες μαθητές για τα νέα μαθήματα, τον τρόπο λειτουργίας και τον κανονισμό του σχολείου, απάντησε σε απορίες και ανησυχίες τους σχετικές με τη σχολική πραγματικότητα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η μετάβαση αυτή δε γίνεται σε μια τυχαία ηλικία, αλλά στην ηλικία που σηματοδοτεί τη μετάβαση του ανθρώπου από την παιδική στην προ-εφηβική ηλικία με όλες τις βιολογικές, νοητικές και ψυχοσυναισθηματικές αλλαγές που αυτό συνεπάγεται.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν μαζί τους χώρους του σχολείου, τη βιβλιοθήκη, αλλά και τα εργαστήρια Φυσικής και Τεχνολογίας, όπου τους υποδέχθηκαν και τους ξενάγησαν ο υποδιευθυντής κύριος Νικόλαος Μαρακομιχελάκης και η εκπαιδευτικός κυρία Αναστασία Καρανδινού αντίστοιχα.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά στις συζητήσεις και έδειξαν ικανοποιημένοι από την επίσκεψη. Κατά την αποχώρησή τους έλαβαν αναμνηστικά και βεβαιώσεις συμμετοχής στη δράση.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Τυμπακίου, κύριο Φραγκίσκο Γιαννακάκη για την άψογη συνεργασία.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο να είναι για όλους ένα χαρούμενο και εποικοδομητικό ταξίδι γνώσης και παίδευσης.