↑ Επιστροφή σε Επισκέψεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΙΣ 22-03-2018

Την Πέμπτη 22.03.2018 και στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων : “Ηλεκτρονική καταχώρηση βιβλίων και εμπλουτισμός σχολικής βιβλιοθήκης Γυμνασίου Τυμπακίου” και “Η Τέχνη του Ρητορικού Λόγου” πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη των συμμετεχόντων μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης, με τη συνοδεία των καθηγητών Ε. Αλαμάνη, Ο. Ευθυμίου, Χ. Καουκάκη και Φ. Παπαδόπουλου,  στο Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου.

Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη λειτουργία και τον τρόπο οργάνωσης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου και ξεναγήθηκαν στους χώρους της από την υπεύθυνη κ. Π. Παπαδάκη. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το οργανωμένο Εργαστήριο Συντήρησης Βιβλίων, όπου η υπεύθυνη συντηρήτρια μίλησε στα παιδιά για τις τεχνικές συντήρησης και αποκατάστασης των παλαιών βιβλίων. Τέλος, έγινε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του τμ. Φιλολογίας και πραγματοποιήθηκε προσομοίωση των ρητορικών αγώνων από τον υπεύθυνο του προγράμματος και κριτή των αγώνων κ. Φ. Παπαδόπουλο.

Τέλος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους και τις σχολές του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου αποκτώντας κίνητρα για τη συνέχιση των σπουδών τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ευγενική φιλοξενία της αποστολής μας και την αποδοχή του αιτήματός μας για σίτιση στη Φοιτητική Λέσχη πριν την αναχώρησή μας για το Τυμπάκι.

ΥΓ :  Η μεγάλη συσσώρευση σκόνης στην ατμόσφαιρα, λόγω του έντονου νοτιά που επικρατούσε, δεν μας επέτρεψε να απολαύσουμε την καταπληκτική θέα από τον χώρο του Πανεπιστημίου  προς την πόλη του Ρεθύμνου και το ανοιχτό πέλαγος !!!!