↑ Επιστροφή σε 2017-2018

Εκδήλωση για την ημέρα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Τη Δευτέρα 05 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στα πλαίσια της  Ημέρας  Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού . Η δράση απευθύνθηκε στους μαθητές/τριες  της Γ’ τάξης, με σκοπό την παροχή έγκυρης και έγκαιρης πληροφόρησης και συμβουλευτικής στήριξης  σχετικά με τις επιλογές και τις διεξόδους που έχουν μετά το Γυμνάσιο.   Η εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τον  κύριο Θεόδωρο Αντωνίου,  Υπεύθυνο του ΚΕΣΥΠ Ηρακλείου και κατά τη διάρκειά της οι μαθητές ενημερώθηκαν και έλυσαν τις απορίες τους, καθώς τους κατατόπισε σε όλα τα σχετικά ζητήματα. 

 Στη συνέχεια τρεις φοιτητές της ΑΣΠΑΙΤΕ, μέσα από βιωματικές ασκήσεις, βοήθησαν  τους μαθητές και τις μαθήτριες να στοχαστούν πάνω στα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις τους και να συλλέξουν πληροφορίες για τις ενδεχόμενες επιλογές σπουδών και σταδιοδρομίας.

 Την ίδια μέρα επισκέφτηκαν το σχολείο μας  οι  κύριοι Αντώνιος Κωνσταντάκης (Αρχικελευστής), Μιχαήλ Τζορμπατζούδης (Αρχικελευστής) ,  Αντώνιος Κωνσταντουλάκης (Κελευστής), με επικεφαλής τον κύριο Νικόλαο Κομοντασάκη (Σημαιοφόρος), Διοικητή του Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου και οι κύριοι Τσικνάκης Σάββας (Αρχιπυροσβέστης) και Τσιτερής Νεκτάριος (Π.Π.Υ.) με επικεφαλής τον κύριο Ταβερναράκη Τίτο (Πυρονόμος), εκπρόσωπο του Π.Κ. Μοιρών. Η συμβολή τους  ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμη καθώς μέσα από τις εισηγήσεις τους ενημερώθηκαν οι μαθητές μας σχετικά με τα επαγγέλματά τους, τις δεξιότητες, τις ικανότητες και τις σπουδές που αυτά απαιτούν, καθώς και τις ιδιαίτερες συνθήκες των εργασιακών χώρων τους.

 Η διεύθυνση του Σχολείου μας, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης τους ευχαριστεί όλους για τη θερμή αποδοχή και ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας, αλλά και για τις εποικοδομητικές  παρουσιάσεις τους.