↑ Επιστροφή σε 2017-2018

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

To Γυμνάσιο Τυμπακίου, τιμώντας την μεγάλη επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, πραγματοποίησε την Παρασκευή 27/10/2017 γιορτή με τους μαθητές/τριες  του σχολείου μας. Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων  ήταν κατάμεστη από μαθητές και γονείς οι οποίοι απέδωσαν τη δέουσα τιμή, τόσο ως προς την έννοια και το νόημα της επετείου όσο και καμαρώνοντας τους μαθητές/τριες που συμμετείχαν στη γιορτή.

Η γιορτή,  που περιελάμβανε σύντομα μικρά ποιήματα, χρονικό της εποχής,  προβολή σχετικού οπτικοακουστικού υλικού και ερμηνείες επετειακών τραγουδιών από τη χορωδία του σχολείου, κάλυψε ιστορικά όλη την πορεία του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, με ιδιαίτερη έμφαση στον Ελληνο-Ιταλικό πόλεμο στα βουνά της Αλβανίας (Οκτώβριος 1940 – Μάρτιος 1941) και στην περίοδο της γερμανικής κατοχής (1941-1944) μέχρι την Απελευθέρωση της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα τον Οκτώβριο του 1944.

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί  κ. Ολυμπία Ευθυμίου,  κ. Νικόλαος  Μποζατζούδης και κ. Νικόλαος  Μαρακομιχελάκης.

Κατόπιν απονεμήθηκαν βραβεία και αριστεία στους πρωτεύσαντες και αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες του  προηγούμενου σχολικού έτους 2016-2017 και παρουσιάστηκαν οι σημαιοφόροι και παραστάτες των παρελάσεων. Τέλος πραγματοποιήθηκε  η παράδοση της Σημαίας από το Διευθυντή του σχολείου κ. Αλέξανδρο Καμπαναράκη στη σημαιοφόρο και στους παραστάτες,  οι οποίοι εκπροσώπησαν το σχολείο μας  στη  Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Τίτου, στην επιμνημόσυνη δέηση και στην  κατάθεση στεφάνων στο Ηρώον.

Ο εορτασμός της 28ης  Οκτωβρίου  ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή των μαθητών/τριών του σχολείου μας στην μαθητική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα.

ΣΥΓΧΑΤΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΨΟΓΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!